Mordecai Ritchler: EL CAS D'EN BARNEY PANOFSKY




Mordecai Richler
Montreal, 1931 - 2001

Considerat com un del escriptors més brillats de la literatura contemporània canadenca. En la seva prolífica carrera va alternar narrativa i articulisme. Controvertit i satíric, va ser autor de novel·les, llibres d’assaig i literatura infantil, i nombrosos guions cinematogràfics.
El cas d’en Barney Panofsky
1997
Traducció de l’anglès de Xavier Pàmies
Guardonada amb el premi Giller
Publicat per
QUADERNS CREMA

El llibre està escrit en primera persona del protagonista de la història —no de l’autor—, tot i què, com tots els bons llibres té trets biogràfics de Richler.

El protagonista, ha decidit escriure la seva autobiografia mogut per dues raons. La primera: conscient que comença a patir símptomes d’Alzheimer, vol deixar escrites les seves memòries, no sap ben bé per a qui, ni per què. El segon motiu es: desemmascarar un antic company què, des de fa anys acusa al protagonista d’un acte què no havia comés, i que fins al final de l’obra no coneixerem el desenllaç.

Com he dit al principi, la narració atrapa al lector des del principi. Un llibre amè que explica molts fets de la vida americana i, dels americans que els anys cinquanta van viure entre París i Nova York. El llibre estaria entre el gènere autobiogràfic i, la novel·la negra. 



 

No hay comentarios:

Publicar un comentario